Kampvuur gluhwein maken

Kerstmarkt of kampvuur, glühwein geeft instant een gezellige sfeer. En hoe leuk is het om dit zelf te kunnen maken? Niet alleen in de winter, ook in de andere seizoenen kan dit zeker lekker zijn. Wij vertellen je hoe je het maakt. Wil je het op het kampvuur klaarmaken? Zorg er dan voor dat je een metalen pan hebt die goed tegen voor kan.

Wat je nodig hebt:

1 liter rode wijn

0,5 liter water

1 sinaasappel

1 citroen

2 stokjes kaneel

8 stukjes kruidnagel

2 stuks steranijs

suiker (naar smaak)

De Glühwein klaarmaken

Om de Glühwein boven het kampvuur op te warmen moeten we het eerst in de keuken vooraf klaarmaken. Dat doe je de dag ervoor.

Pak hiervoor een schone, ruime pan of emmer en schenk de wijn en het water er in. Poets de citroen en sinaasappel goed op. Stop hier dan de kruidnagels in. Leg de kaneel en steranijs erbij en dek het goed af. Laat het een nacht intrekken.

De volgende dag is het tijd om het op te warmen boven het kampvuur. Maar let op! De wijn mag niet koken want dan verdampt de alcohol. Zorg er daarom voor dat je het opwarmt als het vuur nog laag is.

Schenk alles over in de vuurvaste pan en houdt deze boven het vuur. Houdt goed in de gaten hoe de wijn opwarmt en als er veel rook vanaf komt is hij warm. Tijd om in te schenken!

Smakelijk