Wildpluk regels

Eten uit de natuur

Lekker en gezond!

Eten uit de natuur is vaak erg gezond en ook nog eens lekker. In de Nederlandse natuur is van alles te vinden. Ook in jouw box geven we tips over de eetbare elementen in het gebied. Wanneer je gaat wildplukken is het wel belangrijk om je aan een paar regels te houden.

Gedoogd

Wildplukken is in Nederland officieel verboden, maar vaak wordt het gedoogd. Staat de plant, boom of struik op privé terrein, zorg dan altijd dat je toestemming hebt.

De juiste plant

Als je gaat wildplukken zorg er dan altijd 110% zeker van dat je de juiste plant hebt. Sommige planten hebben look a likes die je niet kan eten. We proberen het altijd zo goed mogelijk uit te leggen, maar twijfel je toch zoek het dan extra op in Google of laat het hangen.

Niet te veel

Omdat het officieel verboden is, is het wel zo netjes om niet gelijk een hele plant leeg te plukken. 1 bakje wordt normaliter gezien als normaal gebruik. Probeer hier dus netjes mee om te gaan.

Schoon en veilig

Niet alleen jij loopt in dit gebied, ook veel dieren. Om er zeker van te zijn dat je planten schoon zijn kan je ze het beste vooraf wassen of weken. Pluk je iets op schouderhoogte, dan is het waarschijnlijk minder vervuild dan iets vanaf de grond. Let hier dus goed op.

 

Aan alle regels voldaan? Top!

Dan wensen we je een smakelijk eten of drinken 🙂