Vossenbessen compote

Lekker op je pannenkoek

Tijdens jouw wandeling heb je gezien waar de vossenbessen groeien. Misschien waren ze toen nog niet in bloei en moet je nog even wachten. Wist je dat deze vossenbes op meerdere locaties in Nederland groeit. Als je dus goed weet hoe hij er uit ziet, kan je er ook naar op zoek bij jou in de buurt. 

De vossenbessen zijn eetbaar, maar zo los zijn ze niet de allerlekkerste. Maar je kan er wel een lekkere compote van maken. En dat is ook nog eens super makkelijk!

Als je gaat wildplukken, lees dan eerst even goed deze regels.

Voor de compote heb je het volgende nodig:

  • Ongeveer 400 gram vossenbessen
  • Een kopje water
  • Een kopje suiker

Het gerecht is heel eenvoudig:

  • Breng de vossenbessen met het water aan de kook en kook op matig voor voor 7-8 minuten, roer regelmatig door.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de suiker toe aan de compote en roer hier ook regelmatig door. De suiker moet helemaal opgelost zijn.
  • Laat de compote nu afkoelen tot kamertemperatuur en doe het in een luchtdichte pot (bijvoorbeeld een weckpotje). Je kan hem dan  makkelijk in de koelkast bewaren.

Deze compote smaakt goed bij wild vlees of wat dacht je van pannenkoeken?

Eet smakelijk!